Laatste SGA nieuws

Start >

Zomercompetitie achter het bord in het DCA!

7. juli 2020

Afgelopen vrijdag was de eerste clubavond sinds lange tijd in het denksportcentrum. Het was fijn elkaar weer te kunnen zien op de club! Het was nog wel wennen aan het DCA-protocol en de coronamaatregelen: aanmelden bij binnenkomst, 1,5 m afstand houden, geen handen schudden (toch een reflex die je als schaker hebt voor en na de partij)… We willen nogmaals benadrukken dat deze maatregelen belangrijk zijn en vragen dat iedereen zich er ook de komende weken aan blijft houden.

Aanstaande vrijdag 10 juli beginnen we met een zomercompetitie. Elke vrijdag kan er voor deze competitie een partij gespeeld worden met het speeltempo 30+10 (30 minuten voor de hele partij en 10 seconden extra na elke zet). Winst levert 2 punten op en remise 1 punt. Bij een oneven aantal spelers krijgt de speler die niet ingedeeld wordt 1 punt. Aan het eind van de zomerperiode wint de speler met de meeste punten. De winnaar krijgt aan het eind van de zomerperiode ook een klein prijsje.

De laatste ronde van de competitie zal op 21 augustus zijn. Dit betekent dat er 7 rondes zijn.
·         10 juli
·         17 juli
·         24 juli
·         31 juli
·         7 augustus
·         14 augustus
·         21 augustus

Als er na de laatste ronde meerdere spelers zijn met het hoogste aantal punten zal de winnaar bepaald worden door snelschaakpartij(en) met een speeltempo van 3+2.

Verder willen we ook elke clubavond de tijd nemen om gezamenlijk een van de gespeelde partijen te analyseren. Dit willen we doen met behulp van het demonstratiebord. Hiermee willen we tussen 21:30 en 22:00 beginnen, afhankelijk hoe snel de partijen gespeeld zijn.

Reactie plaatsen

biuquote
  • Reactie
  • Live voorbeeld
Loading