Laatste SGA nieuws

interne competitie hervat op 23 oktober

20. oktober 2020
Na onze berichtgeving van vorige week heeft de KNSB meer informatie verstrekt over de impact van de nieuwe corona-maatregelen op het schaakleven. Op basis hiervan meent het bestuur dat ook de senioren weer op de club kunnen gaan schaken vanaf a.s. vrijdag. De KNSB heeft onder andere de volgende (extra) richtlijnen voor interne competities afgegeven:

Er dient op elk moment 1,5 meter afstand te worden aangehouden, dus ook tijdens de partij. Dit vullen wij als SG Amersfoort in door te spelen op een bord in het midden van twee aan elkaar geschoven tafels, waarbij de spelers aan de uiteinden (korte zijde) zitten.

Zorg dat het bij 1 tegenstander per avond blijft, dus geen interne toernooien. Deze regel hanteerden wij al, maar nogmaals willen we benadrukken dat het niet de bedoeling is om na je partij nog met iemand anders te gaan schaken. Even kort analyseren met je tegenstander is nog mogelijk, maar daarna moeten de spullen worden opgeruimd. Toeschouwers zijn ook niet toegestaan, dus kom niet naar de club als je niet van plan bent zelf een partij te spelen.

Verder blijft de bar van het denksportcentrum nog gesloten, een eigen drankje (koffie, thee, water, frisdrank) van huis meenemen voor tijdens de partij mag wel.

Interne competitie

Reacties zijn gesloten